Τα podcast είναι σειρές επεισοδίων, τα οποία είναι διαθέσιμα μόνο μέσω του διαδικτύου και επιτρέπουν στους χρήστες είτε να τα κατεβάσουν στις συσκευές τους για offline χρήση, είτε να τα κάνουν απευθείας stream από την πλατφόρμα ή το website που χρησιμοποιούν.

Η λέξη podcast δημιουργήθηκε απ’τη σύμπτυξη των λέξεων “iPod” και “broadcast”, αφού τα iΤunes είναι και παραμένουν πρωτοπόροι σ’αυτό το νέο μέσο παραγωγής διαδικτυακού περιεχομένου. Παρ’όλα αυτά, λόγω της τεράστιας δημοφιλίας κάποιων συγκεκριμένων σειρών podcast, την τελευταία δεκαετία έχουν δημιουργηθεί εκατοντάδες άλλες πλατφόρμες, παρόμοιες με τα iΤunes, για την διανομή των σειρών και στους χρήστες Android κτλ. Αναφορικά, η εφαρμογή Podcast Addict είναι ιδανική για την αναζήτηση και αποθήκευση podcast σε Android συσκευές.

Τα podcast ακούγονται καλύτερα με ακουστικά, κυρίως επειδή αυτό βοηθάει στη συγκέντρωση του ακροατή και του δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει πιο εύκολα την πλοκή του επεισοδίου. Παρ’ολα αυτά, πολλοί ακροατές επιλέγουν να κατεβάζουν τα επεισόδια και να τα ακούν στο αυτοκίνητο ή και στο σπίτι.

Αν είστε χρήστης προϊόντων Apple και έχετε πρόσβαση στα iTunes, σας παρακαλούμε να γίνετε συνδρομητές στα podcast μας και να αφήσετε μία κριτική, γιατί όσο πιο πολλά reviews πάρουμε, τόσο πιο ψηλά θα ανέβουμε στην κατάταξη των iTunes!